Suzanne Brøgger

Dronningen af dansk litteratur behøver vel næppe en introduktion for sig. Hendes biografi og bibliografi kan man finde en del steder på nettet. Et af de gode steder må siges at være på litteratursiden, hvor der ligger en god beskrivelse.

Hør de 7 digte fra digtsuiten Silkevejen fra digtsamlingen Sløret

Vi mødte Suzanne Brøgger og Butch Lacy på Odense Lyrikfestival 2010, hvor de var kommet for at optræde med en jazz-oplæsning over bogen “Sløret”. I stedet for at bruge lyden derfra, fik vi dog lov til at lægge nogle numre fra CD’en ud på siden. Det I får er den sidste af de to suiter. Den hedder “Silkevejen”. Hvis I skulle have lyst til at høre mere, kan vi kun anbefale at købe bogen, så følger der nemlig en CD med.

For hver af de to suiter, hvoraf I altså her får den ene, gælder det, at der er tale om rendyrket inspiration og improvisation. Vi fik nemlig forklaringen på, hvordan Cd’en opstod. Den er resultatet af at Suzanne og Butch af ren og skær lyst satte sig ind i et lydstudie og legede med ord og musik. De gjorde det dog på den måde, at alt er “first take” og hver af suiterne er optaget i et rap. Der er altså ikke fiflet med lyden eller lavet andre finurligheder for at skabe sammenhængen. Tal lige om guddommelig inspiration der hva’.

Efterfølgende har musikerne Marilyn Mazur, Hans Ulrik, Uffe Steen og Poul Høxbro ladet sig inspirere. De tog imod invitationen og har hver især selv improviseret yderligere over de forskellige digte. Resultatet er jo en dejlig jazzet digtoplæsning, hvilket efter vore mening giver en spændende kontrast til digtenes emne.

Tak til Suzanne Brøgger for det gavmilde tilbud om at lægge hendes digte ud på siden og vær så god at nyde digtenes dronning her på Forfatterstemmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *