Spørg

Her er så siden, hvor du kan stille spørgsmål til redaktionen eller til andre brugere.

Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig med alt fra digte, digtoplæsning eller de mere tekniske ting ved optagelsen af digtene.

Det er også her, at man kan komme med gode råd til hinanden, hvis man skulle kende til nogle gode programmer eller små fif.

Med venlig hilsen

Redaktionen

27 Responses to Spørg

 1. Ulf Johannesson skriver:

  hej

  jeg har haft problemer med at få afspillet digtene når jeg brugte Internet Explorer7, fik kunne en tom tekstbox med scrollbar hvor afspilleren skulle være. Men i Crome fungerede det og jeg fik en quicktimeafspiller. Sandsynligvis er der derfor et problem med installationen af quicktime i IE på den pc jeg bruger.

  Jeg er næppe den eneste der vil løbe ind i den slags problemer, og jeg har ikke kunnet finde noget sted på jeres website, hvor der stod noget om, hvad der krævedes for at høre digtene. Det ville nok være nyttigt med en eller anden form for FAQ side / brugsvejledning hvor man let kan finde de oplysninger. alternativt også at få programmeret siderne så de laver et tjek for om den nødvendige plug-in er til stede, og giver en meddelse hvis den ikke er. Den slags brugervenligheds-ting kan være ret afgørende for at et ebsite bliver en succes. Og det er et spændende initiativ I taget, så jeg håber da at det vil blive en succes, med mange spændende forfattere der læser dieres digte. Jeg kunne da også godt selv finde på at bidrage, hvis jeg får lavet nogle gode optagelser.

  med venlig hilsen og “held med det”!
  Ulf Johannesson

 2. Redaktionen skriver:

  Kære Ulf.
  Tak for at du gør os opmærksom på problematikken.
  Jeg er enig med dig. Det skal jo bare fungere, ellers gider man jo som bruger ikke at besøge siden.
  M.h.t. lyden er der nogle forskellige løsninger. Det kan som du siger være at sikre sig, at brugeren har den fornødne software. Det kunne også være at lægge lydfilerne i forskellige afspillere eller blot at lave links direkte til mp3-filerne. På den måde kan man sikre sig, at alle, uanset browser eller set-up på deres egen PC, vil være i stand til at afspille lydfilerne – også uden at blive bedt om at installere ekstra plug-ins. Det er nok den vej, vi i første omgang vil gå.
  Med hensyn til en FAQ, så vil vi gerne lave en. Vi har dog ikke haft siden kørende i det nuværende format ret længe, så vi har ikke fået så mange spørgsmål. Det er derfor, at vi har lavet denne “Spørg”-side. Hvis vi når til at have fået rigtig mange spørgsmål, så vil vi naturligvis lave en FAQ.
  Jeg er glad for at høre, at du har fået det til at virke, og at du godt kunne tænke dig at medvirke. Det er jo lige det, vi har allermest behov for, nemlig digte og digtere, der gerne vil være med til dette spændende projekt.
  Tak for det.
  Vi glæder os til at høre mere fra dig.

 3. Redaktionen skriver:

  Har du problemer med at afspille digtene i Lyn-digte?
  Det kan skyldes, at du bruger Internet Explorer 8 og at der netop er kommet nogle opdateringer. Dette har gjort, at Adobe Flash afspilleren også skal opdateres.

  Du kan opdatere Flash afspilleren her: http://get.adobe.com/flashplayer

  Et lille tip: Husk at fjerne fluebenet, så du ikke installerer McAfee security Scan, da det kun scanner for virus og ikke fjerner eventuelle vira.

 4. mikkel skriver:

  hej..

  jeg har nu levet både digte og poesi
  men er begyndt at lav mest poesi ” tror jeg nok ”
  kan nogle fortælle mig forskellen mellem
  et digt og poesi?
  og nogle der ved hvor man kan kontakte en digter eller poet?
  da jeg gerne vil vide hvad det er for noget jeg laver. dem der
  har læst mine tekster siger de ikke ved om det er er digt eller poesi
  da de er utrolige.. ” siger de xD”

  hvis i ved noget ang de 2 spørgsmål
  vil i så være søde at skrive til mig på
  “Undesic@hotmail.com”

 5. Kenneth Krabat skriver:

  Vedr. Mikkels spørgsmål: Her ser vi konsekvenserne af, at digte.dk ikke længere findes.

  Suk.

 6. Redaktionen skriver:

  Kære Mikkel. Du får lige et svar her, i stedet for på din e-mail. Det kunne jo være, at der også var andre, der er interesserede i det.
  Jeg skulle mene, at du opererer i lidt af en gråzone med dit spørgsmål. Som regel er der tale om begge dele på en gang. Jeg vil dog prøve at definere begreberne lidt, selv om der sikkert også vil være stor uenigehed på dette område.
  Som jeg ser det er “poesi” en betegnelse, der handler om det særligt poetiske sprog. Det forekommer meget ofte i digte, der netop benytter sig meget af særlige sproglige billeder og former, der er poetiske, fordi det ligger meget til formen. Poesi er en fællesbetegnelse, der beskriver det poetiske sprog. Det benyttes dog oftest om digte. Det poetiske digt bliver dermed et digt, hvor der lægges meget vægt på formen og hvor billeder og metrik ofte går op i en højere enhed.
  “Digte” er derimod en meget bred betegnelse for al den litteratur, der kan siges at være digte og det er efterhånden ikke så lidt endda. Digtformen er nok den litterære “genre”, der er blevet udfordret mest igennem tiderne således at begrebet “digte” nu er meget bredt.
  Vi vil jo altså meget gerne høre et eller flere af dine digte, så vi også kan give vores bud på, hvad dine digte er. Jeg vil dog umiddelbart gætte på, at du skriver poetiske digte og ikke det ene eller det andet.
  Jeff D. Hansen ( den ene redaktør )

 7. Louise Bach skriver:

  Kære redaktion,

  Jeg skriver til jer, fordi jeg vil høre, om ikke I kunne tænke jer at lave et indslag på jeres site om det nyopstartede forlag, Forlaget Nulpunkt, som jeg selv er en af bagmændene bag?
  Forlaget Nulpunkt er tænkt som et alternativ til de etablerede forlag, idet vi hovedsageligt udgiver debutanter og forfattere, der ikke skriver kommercielt nok, til at de store forlag vil satse på dem.

  Forlagets første udgivelse er min roman, ‘Standpunkt’. Den handler om livet på kollegiet Randers Kollegiegård og om menneskerne, der bor der. Romanens hovedperson er den 18-årige Luna, som lever et kompliceret liv præget af tabet af moderen, der døde, da hun var 12 år gammel, manglende nære relationer og en eskalerende psykisk sygdom. Det er en rå og barsk roman, men den rummer også masser af autencitet og livsbekræftelse. Den er af flere litteraturkendere blevet kaldt ”en postmoderne version af Den Kroniske Uskyld’. ‘Standpunkt’ er i øvrigt indstillet til at modtage Karin Michaelis-prisen, der vil blive uddelt til efteråret.

  Om mig selv kan jeg sige, at jeg er 24 år og bosat i Århus. Jeg har tidligere udgivet en digtsamling, ‘Emergens’, i samarbejde med digteren Kaare Bergh. Til daglig studerer jeg Nordisk Sprog og Litteratur på Århus Universitet med sidefag i Filosofi og Idéhistorie. Jeg turnerer rundt i flere dele af landet inden for den nærmeste fremtid og læser op fra romanen og fortæller om forlaget.

  Så hvis I har interesse i, at det danske land skal få indblik i, hvad der sker i underskoven af den danske litteraturscene lige nu, så synes jeg, vi skal finde ud af at få stablet et interview eller måske nogle oplæsninger med Forlaget Nulpunkts forfattere på benene. Jeg er åben for forskellige forslag.

  De bedste hilsner
  Louise Bach

 8. Redaktionen skriver:

  Kære Louise.
  Undskyld det sene svar.
  Tak for din interesse for Forfatterstemmer.dk og for dit bidrag til den danske litteraturscene med forlaget Nulpunkt.
  Det er helt sikkert også interessant for os med et samarbejde på en eller anden måde. Vi har på nuværende tidspunkt ikke de store muligheder for at lave et interview eller lignende, men det kunne være meget spændende at høre nogle oplæsninger fra digtsamlingen.
  Vi vil gerne hjælpe dig med at komme frem i verden, så vi vil selvfølgelig linke til forlaget og skrive en lille nyhed til vores brugere om initiativet.
  Vi her på redaktionen ser frem til at høre mere til Nulpunkt og glæder os til der kommer flere spændende forfattere i kataloget, så endnu flere kan få et indblik i den litterære undergrund.
  Vi håber at det er nok. Vi håber også, at du har lyst til at sende nogle indtalte digte eller måske aftale en tid med redaktionen, hvor vi kan mødes og optage nogle af dine digte, selv om vi ikke helt kan love at det sidste bliver nemt, da Forfatterstemmer.dk stadig fungerer på fritidsbasis og ganske ulønnet for de to redaktører.
  Hvis du har nogle forslag til, hvordan vi kan hjælpe forlaget frem i verden, er du meget velkommen til at sende os en mail, så skal vi se, om vi kan være behjælpelige.

  Med venlig hilsen
  Redaktionen

 9. Louise Bach skriver:

  Jeg synes, det kunne være rigtig fedt, hvis vi kunne mødes og optage nogle digte eller nogle oplæsninger af min roman! Hvis I ikke har tid til at mødes, kan jeg nok også finde ud af det selv, hvis I fortæller mig, hvordan I ønsker, det skal gøres.

  Tak for at I har linket til Nulpunkt!

  Bedste hilsner
  Louise B.

 10. Redaktionen skriver:

  Hej Louise.
  Vi har prøvet at se, om vi kunne finde tid i kalenderne i den nærmeste fremtid, hvilket desværre ikke var muligt. Vi håber derfor, at du stadig er interesseret i at sende digte til os, som du selv har optaget.
  Du kan finde nogle gode gratisprogrammer under punktet “optag god lyd” under “forsiden”.
  Det kan sagtens lade sig gøre med et headset til din PC. Du kan f.eks. prøve at lytte til “aviser” eller “porno i kiosken”, som er optaget med headset og et af de nævnte programmer.
  Vi håber, at du stadig er frisk på det og glæder os meget til at høre fra dig.
  Vi ønsker også forlaget held og lykke med udgivelsen af Cecilie Lolk Hjorts kortprosasamling ‘Noahs Ark’ og receptionen d. 6 oktober.

 11. Ernalise Royer skriver:

  Hej
  Hvor blev “lyn-digte” knappen af ? Jeg har sendt en række digte hertil, som jeg nu ikke kan finde.

  KH
  Ernalise

 12. Ernalise Royer skriver:

  Hej igen

  Jeg har et forslag: det ville være dejligt, at de digte der bliver indsendt og lyndigtene osse, kan ses som en liste som links i digterens side.

  Det er ellers en dejlig og smuk webside I har her.

  KH
  Ernalise

 13. Redaktionen skriver:

  Kære Ernalise.
  Vores lyndigte-sektion blev desværre lukket, fordi leverandøren af optagefunktionen ikke var driftsikker. Det har faktisk ikke været muligt for os at skaffe de lydfiler, som lå hos denne leverandør.
  Vi har dog stadig teksten til digtene, hvis det kan være et plaster på såret. Vi beklager at sektionen blot er forsvundet, men vi har endnu ikke haft tid til at skrive den sørgelige nyhed, da det skete så sent som i går.
  Jeg håber, at du stadig vil følge vores site og måske endda sende dine digte til os igen. Vi er meget kede af at have mistet digtene og håber, at alle stadig vil være med.

  KH
  Redaktionen

 14. Redaktionen skriver:

  Hej igen Ernalise.

  Der er jo egentlig links til digtene fra forfatternes sider. De findes dog ikke i menuen til venstre. På grund af ovenstående leverandør-skandale, er den anden del med lyndigte desværre ikke længere relevant.
  Vi arbejder for tiden lidt med nogle tanker om at skifte til et andet cms-system, som vil kunne danne en bedre link-struktur imellem de mange sider.
  Vi håber, at du vil have lidt tålmodihed med hensyn til det projekt, da det lige kræver lidt behovsanalyse, implementering osv. så det bliver nok ikke lige i morgen.

  KH
  Redaktionen

 15. elisabeth broeng jørgensen skriver:

  Hej.

  Bliver oplæsningerne for dette års z-factor lagt ud og i så fald hvornår?

  Khe

 16. Redaktionen skriver:

  Hej Elisabeth.

  På grund af et sprunget vandrør i det private hjem blev vi desværre lidt forsinkede m.h.t. at komme og optage z-faktor.
  Vi nåede dog semifinalen og de digte vil komme til at ligge her på forfatterstemmer under “events”, som du finder øverst til højr på siden.
  Med hensyn til tidsplanen for dette, så håber vi meget, at vi kan nå det i løbet af denne uge (altså inden d. 20. marts).
  Jeg håber, at I alle har tålmodighed til at vente på alle de gode digte.

  Med venlig hilsen
  Redaktionen.

 17. elisabeth broeng jørgensen skriver:

  Tak og tak for denne side!

 18. M. Nielsen skriver:

  SKAL et digt også med som lydfil? Kan man ikke nøjes med at sende en PDF?

 19. Redaktionen skriver:

  Kære M. Nielsen

  JA.

  Forfatterstemmer.dk er tilegnet det talte ord.
  Hvis man ikke har mod på at indtale sine digte, så vil vi i stedet anbefale, at man benytter sig af nogle af de sites, som stadig tilbyder og lægge digte, noveller og anden tekst ud for en.
  Det kan f.eks. være på Fyldepennen.dk, digte.org eller digteDK.com

  Hvis du gerne vil have et digt her på Forfatterstemmer vil vi dog glæde os til at HØRE fra dig.

  Mvh.
  Redaktionen

 20. M. Nielsen skriver:

  Så vil jeg gerne, at I sletter min profil – det kan ma vist ikke selv gøre?

 21. Morten Ranum skriver:

  Hej
  Har I en definition af hvad I mener et digt er? – jeg har en nemlig en lydoptagelse af noget der nok snarere har essayets karakter!
  Og: Foretrækker I tekster som allerede er udgivet?

  mvh
  Morten

 22. Redaktionen skriver:

  Hej Morten.

  Hmmm. Nej, vi har ikke en definition af, hvad et digt er. Det er svært i det hele taget at definere et digt og vi foretrækker nok egentlig den holdning, at vi i hvert fald ikke vil være dem, der forsøger at begrænse genren ved at trække en definition ned over den.

  Vi foretrækker ikke tekster, der er udgivet, eller som er af kendte digtere eller forfattere. Alle er velkomne til at give deres bud på digtoplæsninger her på Forfatterstemmer.dk. Vi forbeholder os dog retten til ikke at offentliggøre materiale, som vi mener er underlødigt, eller som ikke lever op til en standard, som kan forventes af sitet.

  Når det er sagt, så håber vi, at du vil sende dit digt/essay til os, så vi kan lytte det igennem. Du må også meget gerne sende en skriftlig version med samt et par ord om dig selv.
  Særligt hvis det er en længere tekst, kan det være meget rart at have både det visuelle og det lydlige indtryk.

  Mvh. Redaktionen

  P.S. Vi har i øvrigt også et par essays liggende, som jo dog handler om digtoplæsning. (se links i toppen af siden under “Essays”)

 23. Nadia skriver:

  Hej!
  Jeg går i 3.g og skal lave en dansk aflevering baseret på Rolf Bagger. Jeg kan ikke finde noget om ham i hverken litteraturrens veje eller litteraturens stemmer. Jeg tænkte derfor om i evt. havde noget information om ham?
  Med venlig hilsen
  Nadia

 24. Redaktionen skriver:

  Hej Nadia.

  Nej, vi ligger såmænd ikke inde med så meget information om enkelte forfattere.

  Min personlige erfaring siger mig, at Politikens Forlag og Gyldendals forskellige danske litteraturhistorier kan være gode kilder, hvor man kan starte sin research.
  En hurtig søgning viser også, at der muligvis kan være noget at hente i bogen “Forfatternes Kulturhistorie”.

  Hvis du går helt i baglås og slet ikke kan finde nogen som helst kilder, så kan det faktisk nogle gange lade sig gøre at henvende sig til hans forlag og prøve at kontakte ham derigennem. De udleverer selvfølgelig ikke kontaktoplysninger, men de vil måske gerne videreformidle dine forespørgsler.

  Et andet alternativ kunne være, at se bort fra den biografiske vinkel i analysen. Det kunne jo f.eks. være interessant at se på samfundet mere generelt i forhold til Rolfs tekster. Det kunne også være, at du skulle prøve at forfølge hans journalistiske virke lidt mere og se, om der kan være nogle spændende referencer imellem forfatteren, journalisten og mennesket Rofl Bagger. Denne sidste vinkel kunne jo i hvert fald også give et hint i forhold til om det overhovedet giver mening at overveje en biografisk analyse af hans skønlitterære værker.

  Jeg håber, at dette har kunnet hjælpe dig en lille smule, ad vi desværre ikke kan tilbyde noget konkret biografisk materiale.

  Mvh
  redaktionen

 25. Josephine skriver:

  Hej

  er der en møde hvorpå man kan spørge jer om noget, uden det er offentligt?

  mvh Josephine

 26. Redaktionen skriver:

  Hej Josephine.
  Du er altid velkommen til at skrive til vores mail redaktionen@forfatterstemmer.dk. Det er ikke offentligt.
  Mvh
  Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *