Om siden

 

Fascinationen af det levende ord

På denne hjemmeside finder du mange former for poesi; videodigte, musikdigte og andre digtformer der udforsker nettets uendelige audiovisuelle udtrykspotentiale. Dog handler det mest om digtoplæsninger her på siden. Digtoplæsninger af vordende forfattere, af lidt kendte og meget kendte forfatterstemmer. Her finder man oplæsninger af Viggo Madsen og Niels Frank side om side med talentfulde, men endnu ukendte digtere.

Grunden til den store overvægt af digtoplæsninger er, at vi er dybt fascinerede af det levende, talte ord. Al litteratur har sit ophav i den skriftløse ur-fortælling, der blev fortalt rundt om vore forfædres bål for mange tusinde år siden. Litteraturens oprindelige medie er stemmen, nærmere bestemt den performative fortælling. Forfatterstemmer.dk lægger virtuelt rum til disse poetiske lyde. Ved at fusionere litteraturens oprindelighed med dens nye eksistens på nettet bygger vi bro mellem gammelt og nyt. På den måde bliver der mulighed for at udforske grænselandet mellem oprindelighed og modernitet – og opdage formmæssige slægtskaber, der går længere tilbage end bogens materialitet.

Mellem oprindelighed og modernitet

Internettet er i færd med at revolutionere vores måde at tænke på og naturligvis dét vi tænker om, nemlig verden selv. Hvordan vil dette påvirke litteraturen? Det kan man finde ud af her på siden! Her kan man læse og lytte og se litteraturen, og man kan selv bidrage med poetisk materiale og dele det med andre. I samme ånd har vi lavet linksamlingerne, der peger på andre sites, der på den ene eller anden måde handler om litteratur.

Vi mener, at det er vigtigt at skabe et rum for litteraturen, der både peger bagud på fortiden og fremad imod fremtiden. Vi arbejder derfor på at skabe et arkiv for danske digtoplæsninger, samtidig med at vi vil dokumentere og lægge stemme til de mange oplæsninger, der foregår her og nu rundt omkring i landet. Vi deltager ivrigt og hyppigt i litteraturfestivaler, hvor vi stiller op med vores lydudstyr for at optage digtoplæsninger. Således har vi været med på Odense Lyrik festival, Vild med Ord og Århus Festuge.

Vi håber, siden lever op til dine forventninger, og er altid åbne for nye idéer, forslag og kritik!

Venlig hilsen
Thomas & Jeff
redaktionen@forfatterstemmer.dk

Share

  4 Responses to “Om siden”

 1. Jeg kan ikke finde rundt på denne hjemmeside. Hvor ligger de indsendte lyd-digte?

 2. Hej Lars.
  Tak for digtet, som snarest kommer på siden.
  Alle digtene ligger under såvel “digtere” som under “digte”, som du finder i menuen i toppen. Når du klikker der, kommer der en række titler eller navne frem, som du så kan vælge af.
  Under “Digte de Luxe” kan du finde yderligere digte og digtere, som vi som redaktion har valgt at placere der, for at give dem en særstatus.
  Du kan også kigge under “lyn-digte”, hvor der er mulighed for at indtale digte direkte på siden. Her kan du også lytte til de andre lyndigte. Der skal du bare scrolle nedad på siden.
  Jeg håber , at det var forklaring nok, ellers er du meget velkommen til at spørge igen.
  God fornøjelse.

 3. Nu hedder sitet godt nok “Forfatterstemmer”, men er det ikke muligt, at få tekster på skærmen, ligesom på det hedengangne Digte.dk?

 4. Kære M Nielsen.

  Der er tekster til nogle af digtene her på siden. Det er ikke i alle tilfælde, at dette er tilfældet, hvilket blandt andet skyldes rettighederne til det trykte ord.
  Forfatterstemmer.dk er som du skriver tilegnet til stemmerne og altså det oplæste eller fremførte ord.
  Vi overvejer dog at tage idéen op i forbindelse med fremtidig udviking af siden, således at det vil være muligt at søge på digte, hvor teksten også er at finde.

  Jeg håber, at svaret er tilfredsstillende.
  Mvh.
  Redaktionen

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.