Læsninger på Stedet på Mols d. 19/8 2012

LÆSNINGER PÅ STEDET
Alle taler om det: Litteratur og steder. Nu gør Forfatterstemmer noget ved det! Forfatterstemmer er stolte af at præsentere Læsninger på Stedet. Mød Josefine Klougart og hør hende læse op af “Stigninger og fald”, den anmelderroste roman om barndommen på Mols. Arrangementet foregår dér, hvor bogen foregår – på Mols. Læsningen kommenteres og perspektiveres af et panel af fagfolk. Og så er det naturligvis gratis.

Lyt til programmet her

Josefine Klougart – fotograf: Amalie Klougart

En ny måde at opleve bøger og steder på
Læsninger på Stedet finder sted i kirken i Klougarts fødeby, Agri. Præsten Betty Højgaard, litteraten Dan Ringgaard og lokalhistorikeren Jakob Vedsted vil kommentere Klougarts oplæsninger af bogen ved at øse af deres viden om livet, litteraturen og stedet.

Læsninger på Stedet skaber rum for nye fortolkninger af bogen og stedet. Bogen bliver perspektiveret, når deltagerne associerer den med stedet og de lokalhistoriske anekdoter. Samtidig peger Klougart på noget øjet ikke ser i landskabet, når hun med sit lyriske sprog knytter forbindelser mellem stigninger og fald.

Læsning som en fælles begivenhed
Som arrangement er Læsninger på Stedet en nytænkning af selve læseakten, der normalt er en ensom affære. Arrangementet gør læsning til en fælles begivenhed, til gavn og glæde for publikum, som opfordres til at byde ind med kommentarer til teksten. Hvilke minder vækkes til live af en bog? Hvilken effekt har bogen på læseren?

Hele seancen optages naturligvis på lyd og lægges ud til fri afbenyttelse her på Forfatterstemmer.dk.

Om Josefine Klougart og Stigninger og fald
Josefine Klougart er en af landets skarpeste forfattere. Hun er uddannet på Forfatterskolen i København og har læst kunst- og litterathistorie på Aarhus Universitet. Hun debuterede med Stigninger og fald i 2010. Bogen blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris i 2011, og høstede desuden et hav af begejstrede anmeldelser. Klougart har siden udgivet bøgerne Hallerne og Én af os sover.

Lyt til programmet her

Tid og sted
Søndag d. 19. august kl. 14-15
Agri Kirke
Sognevejen 2
8420 Knebel

Læsninger på Stedet er støttet af RETHINK, der skal promovere Aarhus som Europæisk Kulturby 2017

2017_rethink_dk_mail

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *