feb 172015
 

PoetryConnexion.org er titlen på et nyt digitalt projekt, der 1) vil samle digtoplæsninger optaget i Norden og 2) samle de nordiske festivaler og scener for poesi i overskuelig oversigt.

Den 28. – 29. marts 2015 afholdes der en stor konference på Godsbanen i Aarhus, hvor festivalarrangører, forskere, litterater og digtere i fællesskab skal finde ud af, hvordan PoetryConnexion.org skal se ud. Programmet er nu klar. Se det på www.poetryconnexion.org

Konferencen, der er støttet med midler fra Nordisk Kulturfond og Kulturkontakt Nord, starter med et foredrag om poesi, der aktivt bruger internettet som rum for formidling.  Det er professor, Peter Stein Larsen, som holder foredraget. Han er leder af CERCOP, Center for Research in Contemporary Poetry, og en af landets førende forskere indenfor sit felt. Hernæst er der indlæg om, hvordan man skaber en scene for poesi i Norden, når Cindy Lynn Brown og Hanne Lillebo hver især fortæller om deres litteraturfestivaler i hhv. Odense (Odense lyrikfestival, som vi kender godt her på Forfatterstemmer) og Hamar nord for Oslo (Nordisk samtidspoesifestival).

Der vil også være mulighed for at møde repræsentanter for de nordiske festivaler og scener for poesi, når der er præsentationsrunder for alle poesiscenerne.

Derefter er der rundvisning på Godsbanen, hvor Robert Christensen og Jette Sunesen fortæller om Litteraturcentret og de mange litteraturprojekter, der er tilknyttet Godsbanen.

Lørdagen afrundes med digtoplæsning af:

Mads Mygind, Christoffer Ugilt, Lise Haurum og finske Esa Hirvonen.

Søndag, som er et lukket arrangement, starter med inspirationsoplæg af Lise Haurum, der fortæller om udviklingen af websitet for txt.ville – http://www.txtville.net/. Lise oplæg er inspiration for de to workshops, der følger efter. I disse workshops skal der arbejdes med udformningen og design af websitet, www.poetryconnexion.org.

DAG 2 kræver tilmelding til projektleder, Thomas Olesen, på mail(a)poetryconnexion.org.

Programmet:

TEORI, FESTIVALMARKED og POESI
13.00: Projektleder, Thomas Olesen: Velkomst og introduktion til PCx
13.15: Prof. Peter Stein Larsen, AAU: Om forskningsprojektet CERCOP og moderne, digital poesi
14.00: Festival leder Cindy Lynn Brown (Odense lyrikfestival) og Hanne Lillebo (Nordisk samtidspoesifestival): Om at lave en litterær scene: Generelle overvejelser omkring iscenesættelse af poesi.
14.40: Pause
15.00: Mød de nordisk scener for poesi. Præsentationsrunde, 6 minutter til hver: (PECHA KUCHA)
16.00: Rundvisning på Litteraturcentret på Godsbanen: Hør om nogle af de mange litteraturprojekter i Aarhus (Kulturby2017 + artwriting + 365tekster)
17.15: Pause
20.00: Poesi oplæsning:
Mads Mygind (DK)
Esa Hirvonen (FIN)
Christoffer Ugilt (DK)
Lise Haurum (DK)

DAG 2: INSPIRATION og WORKSHOPS: KRÆVER TILMELDING!!
10.00: Projektleder, Thomas Olesen: Godmorgen og resumé
10.15: Inspiration: Lise Haurum: Om at lave et intelligent webdesign til formidling af poesi
11.15: WORKSHOP, part I
12.00: Frokost
12.45: WORKSHOP, part II
14.00: Slutning

Share
mar 012014
 

Folkene bag Odense Lyrikfestival har igen i år sat et fantastisk program sammen, som du gratis kan opleve fra den 14. – 16. marts.

Ud over store digtere som fx René Jean Jensen, Asta Olivia Nordenhof og Naja Marie Aidt kan du høre up-coming digtere i Z-faktor.

Vi kommer forbi og optager nogle af digtene til vores arkiv her på siden

Se hele programmet her OL 14

Share
jul 042012
 

LÆSNINGER PÅ STEDET
Alle taler om det: Litteratur og steder. Nu gør Forfatterstemmer noget ved det! Forfatterstemmer er stolte af at præsentere Læsninger på Stedet. Mød Josefine Klougart og hør hende læse op af “Stigninger og fald”, den anmelderroste roman om barndommen på Mols. Arrangementet foregår dér, hvor bogen foregår – på Mols. Læsningen kommenteres og perspektiveres af et panel af fagfolk. Og så er det naturligvis gratis.

Lyt til programmet her

Josefine Klougart – fotograf: Amalie Klougart

En ny måde at opleve bøger og steder på
Læsninger på Stedet finder sted i kirken i Klougarts fødeby, Agri. Præsten Betty Højgaard, litteraten Dan Ringgaard og lokalhistorikeren Jakob Vedsted vil kommentere Klougarts oplæsninger af bogen ved at øse af deres viden om livet, litteraturen og stedet.

Læsninger på Stedet skaber rum for nye fortolkninger af bogen og stedet. Bogen bliver perspektiveret, når deltagerne associerer den med stedet og de lokalhistoriske anekdoter. Samtidig peger Klougart på noget øjet ikke ser i landskabet, når hun med sit lyriske sprog knytter forbindelser mellem stigninger og fald.

Læsning som en fælles begivenhed
Som arrangement er Læsninger på Stedet en nytænkning af selve læseakten, der normalt er en ensom affære. Arrangementet gør læsning til en fælles begivenhed, til gavn og glæde for publikum, som opfordres til at byde ind med kommentarer til teksten. Hvilke minder vækkes til live af en bog? Hvilken effekt har bogen på læseren?

Hele seancen optages naturligvis på lyd og lægges ud til fri afbenyttelse her på Forfatterstemmer.dk.

Om Josefine Klougart og Stigninger og fald
Josefine Klougart er en af landets skarpeste forfattere. Hun er uddannet på Forfatterskolen i København og har læst kunst- og litterathistorie på Aarhus Universitet. Hun debuterede med Stigninger og fald i 2010. Bogen blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris i 2011, og høstede desuden et hav af begejstrede anmeldelser. Klougart har siden udgivet bøgerne Hallerne og Én af os sover.

Lyt til programmet her

Tid og sted
Søndag d. 19. august kl. 14-15
Agri Kirke
Sognevejen 2
8420 Knebel

Læsninger på Stedet er støttet af RETHINK, der skal promovere Aarhus som Europæisk Kulturby 2017

2017_rethink_dk_mail

Share
feb 042012
 

Odense Lyrikfestival spiller igen med de poetiske muskler og præsenterer et stjernespækket program. Mød bl.a. Olga Ravn, Kristina Stolz, Nina Malinowski og mesteren over dem alle, Søren Ulrik Thomsen. Desuden kan du høre et digtere fra Norge, Sverige og Finland.

Festivalen finder sted i Odense på Mimeteateret, Vestergade 95, d. 2. – 4. marts.

Forfattestemmer.dk optager seancen.

Link:
OL12
– Odense Lyrik

Share