Optag god lyd

 

Vi kan desværre ikke tilbyde et lydstudie eller lignende faciliteter til dig, men faktisk er det ret nemt at optage lyd via dit headset til din egen computer. Der er et hav af muligheder for at downloade gratis programmer til lydoptagelse på nettet, og her vil vi nævne et par stykker. Hvis du selv kender et godt program til lydoptagelse, må du endelig dele dine erfaringer med os:)

Kom godt i gang med at optage dine digte.

Dette er vores anbefalinger til at opnå den gode lyd. Du kan selvfølgelig også bruge et program, du kender eller bare synes bedre om. Bare vi modtager filen i mp3-format, så er det fint med os (wav- formatet kan dog også bruges).

Du kan vælge programmet Free Sound Recorder, som du kan hente her.

Fordelen ved dette program er, at det kan gemme din lyd direkte i mp3-format. Det eneste du skal gøre er at åbne programmet og klikke på “Settings”. Her kan du vælge hvilken mappe, du vil gemme digtet i og at det skal være i mp3-format. Det er hurtigt klaret og meget nemt. Så er det bare om at sætte headsettet til og komme i gang med at læse op.

Skulle du have problemer med at få programmet til at virke, eller ønsker du måske lidt flere muligheder for at redigere lyden, så vil vi gerne anbefale Audacity, som kan hentes her.
Hvis du vælger denne løsning skal du være opmærksom på, at du skal huske også at installere tilføjelsesprogrammet
LAME MP3 encoder, som findes på samme side. Det gør det muligt at gemme dine filer i mp3-formatet.

Der er ingen undskyldninger længere. Bare kom i gang med at optage dine honingsøde stemmebånd mens de vibrerer sødt og frembringer de fantastiske toner af dit helt eget digt.

Vi glæder os til at HØRE fra dig!

P.S. Smid endelig en kommentar, hvis du har idéer, der kan forbedre dette for os eller andre.

Share

  5 Responses to “Optag god lyd”

 1. Og så lige en god mikrofon!

 2. Hej Kenneth.
  Ja, det hjælper selvfølgelig med en god mikrofon. I det hele taget er det nok ikke det optimale at optage lyd på denne måde. Jeg vil dog sige, at de digte, som jeg selv har indtalt, er blevet indtalt med et ganske billigt headset (ca. 100 kr.), uden at lyden er blevet helt urimeligt dårlig.

  Mvh Jeff D. Hansen

 3. Som mac-bruger foretrækker jeg Garageband frem for Audacity, fordi man ikke behøver være særligt computer-savvy for at få det til at fungere. Audacity gjorde af sig selv underlige ting med mine oplæsninger, jeg ikke kunne gøre ugjort. Jeg synes også at indstillingerne for redigering af lyd i Garageband er mere ligefremme at gå til end i Audacity – og det virker mere kompatibelt med forskellige formater. Igen, blot fra en ikke særligt computernørdet persons synspunkt – det kan også være et temperaments- eller kompetencespørgsmål.

 4. Hej Cecilie. Tak for tippet, der henvender sig til Mac’erne! Og enig, Audacity KAN være en rodet affære, men vores erfaring viser, at det er et ok program til simple beskæringer af lydfiler. Når vi optager live-oplæsninger, bruger vi en lydoptager af mærket Cakewalk fra Roland. Der følger et fantastisk lydredigeringsprogram med, Pyro Audio Creator. Dét kan stærkt anbefales – også som lydoptager:-)

  Vi vil i øvrigt meget gerne have lov at dele dine oplæsninger med vores brugere her på Forfatterstemmer!

  Kh
  redaktionen, thomas & jeff

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.