maj 212013
 

Vi har på redaktionen modtaget en henvendelse fra Bjørn og Theodor, som vi meget gerne vil videregive til vores brugere i håb om, at I kan hjælpe de to unge mænd.

Henvendelsen lyder sådan:

Vi er to drenge som er igang med et stort afsluttende efterskoleprojekt. Vi vil lave en kunstudstilling som belyser begrebet hverdag. Hvad er hverdagen for en størrelse? Udstillingen skal bygges op af mange forskellige udtryksformer, billedkunst, fotoserier, video og lyrik. Vi er i kontakt med mange forskellige kunstnere, kunstmuseer og filmskoler i hele landet, som vi ønsker skal bidrage til vores udstilling. Vi vil derfor høre om der nogle her på Forfatterstemmer.dk som ønsker at skrive et digt til udstillingen. Digtet skal være færdigt senest d. 11 juni, og kan sendes på vores mail. T.langston@hotmail.com
Vi håber at i finder emnet interessant.

 

Vi håber, at der er nogen derude i cyberspace, som har lyst til at bidrage med digte til de to unge mænd.

Share
mar 062011
 

Mandag d. 21. marts er det Verdens Poesidag. Det bliver fejret på Hovedbibliotektet i Odense, hvor vi, Forfatterstemmer.dk, dukker op med mikrofon og lydoptager for at optage alle, der måtte have poesi på hjertet. Der vil også være digtoplæsning af fynske digtere.

Arrangementet er resultatet af et samabejde mellem Fynske Forfattere, Forfatterstemmer.dk og Hovedbiblioteket i Odense.

Sted og tid:
Mandag den 21. marts kl. 12 – 15 på Hovedbiblioteket, Odense Banegård Center.

– Det er gratis at deltage.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Michael Larsen, Hovedbiblioteket, tlf.: 65 51 44 82.

Share
nov 032010
 

Den 5. og 6. november skydes Spoken Word Festivalen af i Odense. Som en del begivenheden, kan alle få lov til at komme og digte.

Fredag den 5. er der lyrik café på musikbiblioteket i Odense. Her kan du komme og digte om Odense samt hente inspiration og få hjælp til redaktion og oplæsningsteknik ved at besøge de forskellige lyrikstationer.

Endeligt kan du slutte seancen af med at læse dit digt op for os og få det lagt ud her på Forfatterstemmer.dk.

Hvis du har andre digte med fra skuffen, kan det være, at der også bliver tid til at tage dem med i optagelserne. 

Vi glæder os til at se dig på musikbiblioteket i Odense kl. 15-18 fredag d. 5. november.

Share
jul 052010
 

På Svendborg Bibliotek har de haft et fantastisk arrangement. Det hed Writers Camp og var et skriveværksted for “børn”.

Aldersgruppen var 12-16 årige unge, der havde lysten til at lære mere om at skrive og læse op. Der har derfor være indblandet digtere, forfattere og performere fra poetryslamscenen.

Digtene vil blive udgivet i bogform og på CD, men skulle du have lyst til at lytte til nogle af digtene allerede nu, så kan du finde dem lige her på Forfatterstemmer.dk

Tak til Svendborg Bibliotek for et forrygende stykke arbejde med at sætte lyrikken i centrum også for det yngre publikum. Vi glæder os allerede til mere.

Share
jun 152010
 

Forfatterstemmer.dk har indledt et unikt samarbejde med Svendborg Bibliotek.

I uge 26 afholdes Writer’s Camp, der er et skriveværksted for børn og unge. Deltagerne modtager kyndig vejledning ud i den poetiske kunstart af d’herrer Kenneth Skipper, Vagn Remme, Kåre Wangel og Mikael Josephsen. Kurset munder ud i digtoplæsninger af alle deltagerne, som vil blive lagt ud her på Forfatterstemmer.dk.

Du kan læse mere om projektet her.

Svendborg Bibliotek
PS Fyn
Litteraturfestivalen Ordskælv

PRAKTISKE OPLYSNINGER
Camp’en foregår på Svendborg Bibliotek onsdag den 30.6. og torsdag den 1.7. kl. 10-15 samt fredag den 2.7. kl. 15-23 – inklusiv performance / arrangement.
De tilmeldte tager selv madpakke med onsdag og torsdag, fredag sørger biblioteket for grillmad til deltagerne.
Medbring gerne din egen computer, ellers kan du låne en. Det er GRATIS at deltage!

Share
apr 222010
 

Digte i alle former og inkarnationer møder Ålborgs atmosfære fra d. 22. – 24. april – de kalder det “9000 ORD”

9000 ORD ser det som sin fornemste opgave at brede lyrikken ud og vise genrens mangfoldighed. Festivalen præsenterer derfor alt fra digtoplæsning og fortolkning af forfatterskaber til poetry slam og lyriske poptekster.

Hør fx Martin Glaz Serup læse op fra ‘Trafikken er uvirkelig’ – og så skal du også lige kommer forbi Vild med Ord i Århus på lørdag, hvor du kan høre mesteren læse op fra selv samme bog som led i indvielsen ForfatterstemmeBoXen (sammen med CINDY LYNN BROWN & LARS SKINNEBACH)

Festivalens hjemmeside: www.9000ord.dk

Share
apr 082010
 

Social inklusion kurerer sindslidelser – læsegrupper på biblioteker mm. viser sig at være en yderst effektiv kur mod depressioner.

Læs mere om litteratur som kur mod livslede her hos Information eller tag en helbredende lyrisk lytter her hos os

Share