nov 302012
 

Så blev kandidaterne til Nordisk Råds Litteraturpris 2013 offentliggjort. Og her på Forfatterstemmer kan du lytte til to af dem.

De to kandidater er hhv. danske Josefine Klougart (som vi lavede Læsninger på Stedet med i august 2012) og færøske Jóanes Nielsen.

Lyt til dem her:

Josefine Klougart
Jóanes Nielsen

STORT TILLYKKE – og held & lykke!

Se listen over de nominerede her

Share
nov 252010
 

politiken.dk, kan man i disse dage læse om projektet Librivox, som vi mener, at vi helt sikkert bør nævne her på siden.

Librivox er et initiativ, der minder om Wikipedia, på den måde, at alle kan bidrage. Der er ingen formelle krav, andet end den selvjustits, som bidragsyderne må komme med. Ooog så lige det, at bøgerne skal være af ældre dato, således at der ikke længere er copyright på dem. Det vil generelt sige, at forfatteren skal have været død i 70 år.

Ikke desto mindre er det jo et fint initiativ, som kan sikre, at mange bøger af ældre dato – klassikere, eventyr og meget andet godt – bliver frit tilgængelige for alle lydbogselskere. Det er jo dejligt.

Selvfølgelig er der allerede nu nogen, der kritiserer kvaliteten, men der er også ros til en del oplæsere. Redaktionen på Forfatterstemmer tror nu nok, at idéen er kommet for at blive. Nettet er en god platform for gratis, brugergenereret materiale, som er tilgængeligt for alle. Som vi kender det fra YouTube, sker det som regel også hurtigt, at de rigtig gode bliver fundet og de rigtig dårlige bliver sorteret fra. Så mon ikke det hele kommer til at virke fint. I hvert fald er der masser af tilgængeligt materiale allerede nu.

Dette indlæg er skrevet den 25. november 2010 og der ligger på nuværende tidspunkt 49 værker på dansk på Librivox. Vi glæder os til at følge udviklingen og håber på det bedste fra Librivox. Tak for initiativet.

Share
aug 042010
 

Så er der et frisk pust på den litterære scene i Danmark.

Forlaget NULPUNKT er startet op i Århus og er dedikeret til den litteratur, som måske ikke lige sælger i store oplag, men som til gengæld er læsværdig og giver udfordringer til læseren.

Forlaget er netop startet op og det bliver spændende at følge dets udvikling. Vi på redaktionen af forfatterstemmer glæder os over, at der er nogen derude, som har lysten til at arbejde med denne form for litteratur, hvor det netop ikke er pengene, der styrer hele butikken. Forhåbentlig giver det endnu flere en god mulighed for at få udgivet spændende og nytænkende litteratur, så vi alle kan få udvidet horisonten.

Du kan finde forlaget NULPUNKT på nettet lige her.

Foreløbig takker vi for initiativet og glæder os til mere.

Share
jun 072010
 

E-bøgerne kommer! Nye tal fra det amerikanske marked viser, at e-bøgerne er ved at hale gevaldigt ind på den traditionelle papir bog. Således er hele 29,4 % af Stig Larssons “Luftkastellet, der blev sprængt” blevet solgt som e-bog!

Læs Søren Storm Hansen artikel om emnet.

På Forfatterstemmer.dk følger vi udviklingen med spænding!

Share
maj 142010
 

“If these walls could talk what would they say?” I samarbejde med Forfatterstemmer.dk lægger en gruppe studerende fra Digitalt Design på Aarhus Universitet lyd til væggene i Århus!

Gruppen, som kalder sig Streetblok, laver et taktilt (køleskabspoesi-inspireret) spil/værk med grafitti fra væggene i Snevringen (en lille gyde der går fra Mejlgade mod Studsgade i Århus). Det taktile spil har en digital og auditiv side, som består i, at de sætninger der kreeres, aflæses og afspilles. Afspilningen sker i selve Snevringen og i enderne ud mod Mejlgade og Studsgade.

Projektet fremvises d. 21. maj kl. 11 – 14 i Schön, bygn. 5350, Finlandsgade 25, Århus

Se mere her og her

Se videoen her

Share