Redaktionen

feb 172015
 

PoetryConnexion.org er titlen på et nyt digitalt projekt, der 1) vil samle digtoplæsninger optaget i Norden og 2) samle de nordiske festivaler og scener for poesi i overskuelig oversigt.

Den 28. – 29. marts 2015 afholdes der en stor konference på Godsbanen i Aarhus, hvor festivalarrangører, forskere, litterater og digtere i fællesskab skal finde ud af, hvordan PoetryConnexion.org skal se ud. Programmet er nu klar. Se det på www.poetryconnexion.org

Konferencen, der er støttet med midler fra Nordisk Kulturfond og Kulturkontakt Nord, starter med et foredrag om poesi, der aktivt bruger internettet som rum for formidling.  Det er professor, Peter Stein Larsen, som holder foredraget. Han er leder af CERCOP, Center for Research in Contemporary Poetry, og en af landets førende forskere indenfor sit felt. Hernæst er der indlæg om, hvordan man skaber en scene for poesi i Norden, når Cindy Lynn Brown og Hanne Lillebo hver især fortæller om deres litteraturfestivaler i hhv. Odense (Odense lyrikfestival, som vi kender godt her på Forfatterstemmer) og Hamar nord for Oslo (Nordisk samtidspoesifestival).

Der vil også være mulighed for at møde repræsentanter for de nordiske festivaler og scener for poesi, når der er præsentationsrunder for alle poesiscenerne.

Derefter er der rundvisning på Godsbanen, hvor Robert Christensen og Jette Sunesen fortæller om Litteraturcentret og de mange litteraturprojekter, der er tilknyttet Godsbanen.

Lørdagen afrundes med digtoplæsning af:

Mads Mygind, Christoffer Ugilt, Lise Haurum og finske Esa Hirvonen.

Søndag, som er et lukket arrangement, starter med inspirationsoplæg af Lise Haurum, der fortæller om udviklingen af websitet for txt.ville – http://www.txtville.net/. Lise oplæg er inspiration for de to workshops, der følger efter. I disse workshops skal der arbejdes med udformningen og design af websitet, www.poetryconnexion.org.

DAG 2 kræver tilmelding til projektleder, Thomas Olesen, på mail(a)poetryconnexion.org.

Programmet:

TEORI, FESTIVALMARKED og POESI
13.00: Projektleder, Thomas Olesen: Velkomst og introduktion til PCx
13.15: Prof. Peter Stein Larsen, AAU: Om forskningsprojektet CERCOP og moderne, digital poesi
14.00: Festival leder Cindy Lynn Brown (Odense lyrikfestival) og Hanne Lillebo (Nordisk samtidspoesifestival): Om at lave en litterær scene: Generelle overvejelser omkring iscenesættelse af poesi.
14.40: Pause
15.00: Mød de nordisk scener for poesi. Præsentationsrunde, 6 minutter til hver: (PECHA KUCHA)
16.00: Rundvisning på Litteraturcentret på Godsbanen: Hør om nogle af de mange litteraturprojekter i Aarhus (Kulturby2017 + artwriting + 365tekster)
17.15: Pause
20.00: Poesi oplæsning:
Mads Mygind (DK)
Esa Hirvonen (FIN)
Christoffer Ugilt (DK)
Lise Haurum (DK)

DAG 2: INSPIRATION og WORKSHOPS: KRÆVER TILMELDING!!
10.00: Projektleder, Thomas Olesen: Godmorgen og resumé
10.15: Inspiration: Lise Haurum: Om at lave et intelligent webdesign til formidling af poesi
11.15: WORKSHOP, part I
12.00: Frokost
12.45: WORKSHOP, part II
14.00: Slutning

Share
mar 012014
 

Folkene bag Odense Lyrikfestival har igen i år sat et fantastisk program sammen, som du gratis kan opleve fra den 14. – 16. marts.

Ud over store digtere som fx René Jean Jensen, Asta Olivia Nordenhof og Naja Marie Aidt kan du høre up-coming digtere i Z-faktor.

Vi kommer forbi og optager nogle af digtene til vores arkiv her på siden

Se hele programmet her OL 14

Share
maj 212013
 

Vi har på redaktionen modtaget en henvendelse fra Bjørn og Theodor, som vi meget gerne vil videregive til vores brugere i håb om, at I kan hjælpe de to unge mænd.

Henvendelsen lyder sådan:

Vi er to drenge som er igang med et stort afsluttende efterskoleprojekt. Vi vil lave en kunstudstilling som belyser begrebet hverdag. Hvad er hverdagen for en størrelse? Udstillingen skal bygges op af mange forskellige udtryksformer, billedkunst, fotoserier, video og lyrik. Vi er i kontakt med mange forskellige kunstnere, kunstmuseer og filmskoler i hele landet, som vi ønsker skal bidrage til vores udstilling. Vi vil derfor høre om der nogle her på Forfatterstemmer.dk som ønsker at skrive et digt til udstillingen. Digtet skal være færdigt senest d. 11 juni, og kan sendes på vores mail. T.langston@hotmail.com
Vi håber at i finder emnet interessant.

 

Vi håber, at der er nogen derude i cyberspace, som har lyst til at bidrage med digte til de to unge mænd.

Share